אינדקס גליקמי של מזונות נפוצים
אינדקס גליקמי של מזונות נפוציםהטבלה להלן מפרטת את האינדקס הגליקמי של מזונות נפוצים. זהו מדד המציין כיצד המזון אותו אנו אוכלים משפיע על עליית הסוכר בדם |
|
|
נמוך | בינוני | גבוה | 55 או פחות | 56-69 | 70 או יותר |
|
|
שם המזון | ערך גליקמי | שעועית שחורה חיה | 11 | יוגורט דל שומן | 20 | בוטנים | 21 | ערמונים קלויים | 23 | פולי סויה | 25 | סובין אורז | 27 | לוביה אדומה | 27 | דובדבנים | 32 | פרוקטוז | 32 | אפונה יבשה מבושלת | 32 | חלב רזה | 34 | שעועית חומה | 34 | שעורה | 36 | גריסי פנינה | 36 | אשכולית | 36 | עדשים אדומים | 36 | חלב מלא | 39 | קמח חומוס | 39 | שעועית יבשה | 40 | עדשים | 41 | שעועית קידני | 42 | עדשים ירוקים | 42 | שעועית שחורה | 43 | חלב סויה לא ממותק | 43 | משמש יבש | 44 | משמש | 44 | שעועית לימה | 46 | חומוס גרגירים | 47 | שיפון גרגירים | 48 | יוגורט, סוגים שונים | 51 | אגס | 53 | ספגטי מקמח מלא | 53 | תפוח עץ | 54 | מרק עגבניות | 54 | טורטילה מתירס | 54 | מש | 54 | לחם שעורה עם גריסים | 55 | שזיפים | 55 | רביולי מחיטת דורום | 56 | תירס מבושל בקלח | 56 | מיץ תפוחים | 58 | חיטה שלמה מבושלת | 59 | ספגטי מקמח לבן | 59 | בטטה אפויה | 60 | אפרסק | 60 | תפוז | 63 | אגס משומר | 63 | מקרוני | 64 | לחם שיפון עם גריסי שיפון | 66 | ענבים | 66 | מיץ אננס | 66 | אפרסק משומר | 67 | איטריות | 67 | אורז מבושל 15 דקות | 68 | לחם סובין שבולת שועל | 68 | בורגול | 68 | אפונה ירוקה | 68 | מיץ אשכוליות | 69 | דייסת שבולת שועל | 70 | שוקולד | 70 | לחם פומפרניקל | 71 | גלידה דלת שומן | 71 | פריכיות שעורה | 72 | מיץ תפוזים | 74 | לחם חיטה עם גריסים | 75 | קיוי | 77 | חיטה אינסטנט | 77 | בננה | 77 | לחם שיפון עם פשתן | 78 | סובין שבולת שועל | 78 | כוסמת | 78 | תירס מתוק | 78 | ספגטי מחיטת דורום | 78 | אורז חום | 79 | פופקורן | 79 | מנגו | 80 | ענבי סולטנינה | 80 | תפוח אדמה מבושל | 80 | אורז בר | 81 | פיתה מקמח לבן | 82 | דוחן | 82 | אורז לבן | 83 | פפיה | 83 | פיצה עם גבינה | 86 | גלידה | 87 | חטיף מיזלי | 87 | מאפין | 88 | סולת | 89 | צימוקים | 91 | סלק | 91 | לחם מקמח שיפון | 92 | סוכרוז | 92 | קוסקוס | 93 | אננס | 94 | פסטה מחיטת סמולינה | 94 | לחם שעורה | 95 | משקה קל קולה/פנטה | 97 | לחם מלא עתיר סיבים | 97 | קמח תירס | 98 | לחם מלא | 99 | ביסקויט חיטה | 100 | לחם לבן | 100 | פירה תפוח אדמה | 100 | לדר | 100 | טפיוקה | 100 | גזר | 101 | אבטיח | 103 | דבש | 103 | חיטה תפוחה | 105 | צ'יפס תירס | 105 | דלעת | 107 | ופלה | 109 | פירכיות אורז | 110 | פול | 113 | קורנפלקס | 119 | תפוחי אדמה אפויים | 119 | פסטה מאורז חום | 131 | גלוקוז | 137 | פטרוזיליה שורש | 139 |
|